Online tijdlijn maken

Een online tijdlijn maken doe je bijvoorbeeld via Facebook

Je kunt op verschillende manieren gebeurtenissen zoeken en deze komen dan “vanzelf” op jouw eigen tijdlijn te staan. Ook anderen kunnen iets op jouw tijdlijn schrijven of delen. Hiervoor kun je vanzelfsprekend allerlei instellingen veranderen, zodat je er wel controle over behoudt.

online tijdlijn makenHoe werkt het: een online tijdlijn maken

Op verschillende websites zijn bepaalde programma’s actief, die de activiteiten van iedereen bijhoudt en verwerkt in deze bepaalde tijdlijn. Je kunt altijd terugkijken in een bepaald profiel en typt bijvoorbeeld een bepaald jaartal in. Dan krijg je alle gebeurtenissen of veranderingen van deze persoon te zien.

Wat is er leuk aan een online tijdlijn

Ook kun je zelf bepaalde activiteiten terugzoeken in je eigen profiel. Wanneer je zeer actief bent op Social Media en vaak bezig bent met een online tijdlijn maken of verder uitbreiden, kan het vanzelfsprekend weleens voorkomen dat je een bepaalde gebeurtenis wilt terughalen in je herinnering. Misschien heb je enige tijd geleden iets gedeeld met iemand, een link of een afbeelding en wordt er nu door iemand naar gevraagd.

Wanneer je veel op je tijdlijn hebt staan, valt er wel heel veel te scrollen. Eigenlijk zou je hiermee rekening moeten houden, zodra je er weer iets nieuws op zet. Een online tijdlijn maken en beheren is voornamelijk leuk om te doen. Let op: als je een tijdlijn wil bijhouden en beheren, zorg er dan voor dat je een service kiest waar je je kan registreren en je tijdlijn kan opslaan. Volgens Koen zijn er heel wat diensten waar je mooie tijdlijnen kan maken – maar waar je deze niet kan opslaan om later verder te bewerken. Soms is dat ook alleen een betaalde functie. Doe eerst je research!