Tijdlijn geschiedenis maken

Moeite met geschiedenis

Heb je het vak geschiedenis op school en vind je het maar lastig om de stof goed in je hoofd te krijgen dan is het handig te bekijken hoe je het nu aanpakt met leren. Je doet wel je best en leest en leert de teksten, maar je krijg het maar niet goed chronologisch in je hoofd. Dan is het slim om eens te kijken naar studievaardigheden.

Dat zijn vaardigheden die je je eigen kunt maken zodat je je vakken beter leert beheersen. Een handige tip is een tijdlijn voor geschiedenis te maken.

Maak een tijdlijn

Een van deze studievaardigheden is een tijdlijn voor geschiedenis maken. Heb je al eens van een tijdlijn gehoord of heb je al eens geprobeerd om een tijdlijn voor geschiedenis te maken? Het is heel handig om een tijdlijn voor geschiedenis te maken omdat je op die manier alle feiten in chronologische volgorde kunt weergeven en je vanzelf verbanden gaat leggen tussen de verschillende gebeurtenissen – wat bijvoorbeeld ook boeiend is in jouw eigen marketingaanpak bijvoorbeeld.

Om een tijdlijn voor geschiedenis te maken neem je bijvoorbeeld een vel wit papier, of je legt je schrift overdwars zodat je goed de ruimte hebt en zet een lijn. Dan begin je met de eerste belangrijke gebeurtenis uit de periode die je moet leren. Die kruis je aan op je lijn en je vat kort eronder samen om welk feit het gaat. Succes!