Tijdlijn maken in Powerpoint

microsoft powerpointWanneer je het één en ander over een bepaalde periode te vertellen hebt, kun je een tijdlijn maken. Een tijdlijn maken in powerpoint is dan het leukst, omdat je hierbij ook kunt spelen met afbeeldingen en eventueel bewegende beelden.

Waarover kun je een tijdlijn maken

Je kunt je levensverhaal vertellen. Sommige mensen hebben nogal wat meegemaakt, er bestaan bijvoorbeeld cursussen om Ervaringsdeskundige te worden en hier moeten de cursisten hun levensverhaal presenteren voor de hele klas. Deze tijdlijn maken in powerpoint is dan een zeer goede optie. Men kan foto’s van vroeger scannen en deze opslaan in hun computerbestand, waarna men deze verwerkt in de powerpoint.

Dit hoeven dus niet per se digitale afbeeldingen te zijn. Men kan dit geheel naar eigen wens invullen. Bovendien krijg je er bij zo’n cursus een des te hoger cijfer voor! Meer info en tips om dat te optimaliseren kan je ook op de Mag.ma blog terugvinden.

Nog een goede reden voor het maken van een tijdlijn

Er bestaan vast nog meer opleidingen, waarbij de cursisten wordt gevraagd een tijdlijn in powerpoint te maken. Het is allereerst een uitstekende oefening om beter met de computer en de digitale wereld om te leren gaan, alsook leert men zichzelf erg goed kennen. Het kan zelfs een manier zijn om bepaalde gebeurtenissen nog beter te verwerken, of vanuit een ander perspectief te bekijken.

Vooral wanneer de tijdlijn wordt gepresenteerd aan andere mensen, volgen er hoogstwaarschijnlijk opmerkingen en vragen, waarop men dan kan voortborduren.